Herengracht Canal Apartment

Gelegen aan de Herengracht, bieden wij dit prachtige vijf kamerappartement aan van 156 m²,  verdeeld over twee verdiepingen, met een dakterras van meer dan 20 m², en kelderberging van 4 m².

Het betreft een Rijksmonument gelegen in het achterhuis van het grachtenpand ‘Tecum Habita’. (stads-erf uitgegeven in 1614, bebouwd in 1619).

Het pand ligt aan de Herengracht, in het gebied van de “Negen Straatjes”, één van de meest geliefde woonbuurten van Amsterdam. Min of meer achter het Paleis op de Dam. Bovendien zijn het Leidseplein en de  Jordaan op loopafstand. De voorziening voor het openbaar vervoer zijn uitstekend; tram 1,2,5,13,14 &17   stoppen op de Nieuwezijds Voorburgwal, achter het Paleis en het Centraal Station is op 5 minuten fietsen. 

INDELING 

Via de markante entree gelegen betreedt u de statige hal met hoge plafonds, die toegang biedt tot het ruime trappenhuis. 

Via een afzonderlijke entree in het souterrain betreedt u de gang met bergingen en de gemeenschappelijke ruimte voor de stalling van fietsen. Via het trappenhuis, aan de lichtkoof, tussen voor en achterhuis, bereikt u de woning op de tweede verdieping. Door de eigen voordeur komt u, via de hal met ruimte voor jassen, op de woonverdieping.

De ruime zitkamer, aan de achterzijde, biedt uitzicht op de z.g. keurtuinen binnen het grachtenblok Herengracht/ Keizersgracht. De grote eetkamer en de hobby/studeerkamer, hebben beiden een hoog plafond. De luxe op maat gemaakte keuken uit 2013 is voorzien van Siemens inbouwapparatuur, bestaande uit inbouw inductie 5-pits kookplaat, oven/magnetron, stoomoven, oven, koelkast, vriezer, afwasmachine op warm water. Een Quoocker-twintap en een lucht-afzuig systeem, in het plafond. De keuken heeft een composiet blad en is voorzien van led-inbouwspots. Vanuit de keuken is uitzicht op de keurtuinen.

De beneden badkamer is voorzien van vloerverwarming, er is een toilet, pissoir, bad met jacuzzi en een 2 persoons sauna.
De eetkameter is zeer licht dankzij de grote ramen en via drie lichtkoepels in het plafond.
Met de interne trap komt u op de overloop, met inbouwkasten. Vandaar is toegang tot de twee slaapkamers, met inbouwkasten, de badkamer en, (via 5 traptreden) het beschutte en zonnige dakterras.

De badkamer met vloerverwarming heeft een dubbele wastafel, toilet en gesloten douchecabine. Door het gehele appartement (m.u.v. de badkamers) ligt een massieve hardhouten vloer.(Jatoba 22 mm). Het appartement beschikt over veel kast en opbergruimte.
Kortom, een bijzonder object in het centrum van Amsterdam!

BIJZONDERHEDEN
– Rijksmonument in grachtenpand “Tecum   Habita”.
– Perfecte locatie
– Eigen grond
– Bovenwoning over twee etage
– Gezonde VvE
– Gemeenschappelijke stalling in het souterrain
– Notaris van verkoper

Amsterdam Grachtenappartement                                             
Type: Grachtenappartement
No. of bedrooms: 2 bedrooms (5 rooms in total)
No. of bathrooms: 2
Location: Herengracht achter de Dam
Price: € 895.000,- kosten koper.
Extra: Notaris van verkoper
Eigendom: Grond in eigendom

Name